Intermittent fasting

Vasten is niet nieuw. Mensen vasten al eeuwenlang om verschillende redenen
intermittend fasting health coach dokkum

Voor wie?

De trajecten zijn voor iedereen

Voordelen

Voordelen zijn legio- van minder moe tot beter slapen, oplossen van hormonale disbalans, afname of eventueel toename gewicht,afname medicatie enz- teveel op allemaal op te noemen!

Resultaat

De resultaten hangen af van de hulpvraag en doel(en) Deze hangen vooral van eigen inzet en motivatie af

intermittent fasting

Er zijn verschillende vormen van intermitterend vasten, ook wel intermittent fasting genoemd.
Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek bespreken we wat voor jou de geschikte vorm is.
 

Een dieet schrijft voor wat je eet of drinkt. Intermittent fasting is dus in principe geen dieet want het vertelt je niet wat er op je menu staat. Wat is het dan wel? Intermittent fasting − ook wel periodiek vasten genoemd − is een vorm van afwisselend vasten. Het vertelt je wanneer je wel en níet eet. Tijdens het vasten mag je niets eten of drinken, behalve water, thee en zwarte koffie. De voordelen van intermittent fasting zouden onder andere zijn: vetverlies, een heldere geest, autofagie (afbreken en recyclen van oude en beschadigde cellen) en een verbeterde insulinegevoeligheid.

Vasten is niet nieuw. Mensen vasten al eeuwenlang om verschillende redenen, bijvoorbeeld uit religieuze overwegingen voor het zuiveren van de ziel. De oude Grieken geloofden dat vasten hielp bij verschillende ziekten en dat het positieve invloed had op de cognitieve vaardigheden. Vasten werd dan ook voorgeschreven door de Griekse wetenschapper Hippocrates en filosofen Plato en Aristoteles

Klazina Jellema

Ik ben Klazina Jellema en ik woon met mijn man en zoon en dochter tussen de fruitbomen in hartje Dokkum in de provincie Friesland. Mijn interesse voor voeding begon eigenlijk al op jonge leeftijd. Tijdens een opruimbui kwam ik een zelfgemaakt kookboekje tegen welke ik als 12 jarig meisje had gemaakt. In die tijd speelde voeding en leefstijl een minder prominente rol als tegenwoordig. Wanneer je destijds met andere voeding dan aardappelen, vlees en groente aan de slag ging, dan was je of op dieet of je was een vaak buitenbeentje. Als ik toen had geweten wat ik nu weet….