Mental Coaching

hulp bij stress & burn-out
mental-coaching health coach dokkum

Voor wie?

De trajecten zijn voor iedereen

Voordelen

Voordelen zijn legio- van minder moe tot beter slapen, oplossen van hormonale disbalans, afname of eventueel toename gewicht,afname medicatie enz- teveel op allemaal op te noemen!

Resultaat

De resultaten hangen af van de hulpvraag en doel(en) Deze hangen vooral van eigen inzet en motivatie af

Wat is Mental Coaching?

We leven tegenwoordig in een hectische tijd. Veel mensen lijden aan burn-outs en stress is steeds meer een onderdeel van ons normale leven geworden. Bizar eigenlijk, want het is eigenlijk helemaal niet nodig om zoveel stress te hebben. Waar ligt dit dan aan?

In principe zijn er vele oorzaken te bedenken waardoor je stress en een burn-out kunt krijgen. Vaak wordt een burn-out geassocieerd met werk, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Zo zit het dus ook met stress. Je kunt bijvoorbeeld onbewust stress ontwikkelen omdat je verkeerde stappen zet in je leven.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je niet goed kunt plannen. Hierdoor loopt alles altijd in het honderd en daar heb je dan stress door. Een burn-out kan bovendien ook ontstaan wanneer je niet goed slaapt. Dit is zeer slecht voor je lichaam en die kan dan dus minder hebben. Maar ook bijvoorbeeld je onnodig druk maken om bepaalde zaken.

Je kunt je mentaal bijvoorbeeld dagelijks heel moe maken, terwijl dat dan eigenlijk nergens voor nodig is. Naast deze redenen zijn er uiteraard nog veel meer oorzaken van stress of burn-out. Soms is er niet eens een verklaarbare reden aan te wijzen.

Hoe dan ook: soms heb je het gevoel dat je tegen een burn-out aanloopt. Of misschien ken je iemand die recent een burn-out heeft gehad. Je wilt dit dan natuurlijk voorkomen. Ook bij stress en een burn-out geldt namelijk het credo: beter voorkomen dan genezen. Mental Coaching kan je helpen om een burn-out of een stressvol leven te voorkomen. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bespreken we samen jouw hulpvraag en welke stappen je hierin kunt maken.

Klazina Jellema

Ik ben Klazina Jellema en ik woon met mijn man en zoon en dochter tussen de fruitbomen in hartje Dokkum in de provincie Friesland. Mijn interesse voor voeding begon eigenlijk al op jonge leeftijd. Tijdens een opruimbui kwam ik een zelfgemaakt kookboekje tegen welke ik als 12 jarig meisje had gemaakt. In die tijd speelde voeding en leefstijl een minder prominente rol als tegenwoordig. Wanneer je destijds met andere voeding dan aardappelen, vlees en groente aan de slag ging, dan was je of op dieet of je was een vaak buitenbeentje. Als ik toen had geweten wat ik nu weet….