Over mij

Mijn doel is om jou te helpen en uit te zoeken welke voeding en leefstijlbehandelplan voor jou geschikt is.

Even voorstellen

Ik ben Klazina Jellema en ik woon met mijn man en zoon en dochter tussen de fruitbomen in hartje Dokkum in de provincie Friesland. Mijn interesse voor voeding begon eigenlijk al op jonge leeftijd.

Tijdens een opruimbui kwam ik een zelfgemaakt kookboekje tegen welke ik als 12 jarig meisje had gemaakt. In die tijd speelde voeding en leefstijl een minder prominente rol als tegenwoordig.
Wanneer je destijds met andere voeding dan aardappelen , vlees en groente aan de slag ging, dan was je of op dieet of je was een vaak buitenbeentje.
Als ik toen had geweten wat ik nu weet….

Ik heb hiermee dan ook verder niets gedaan. Mijn interesse voor voeding en leefstijl kwam op de achtergrond , maar is nooit uit mijn hoofd gegaan.
Ik heb bijna 15 jaar bij een verzekeringsbedrijf gewerkt, totdat ik voor mijn werk de opleiding coaching en counseling ging volgen naast mijn werk. Dit proefde naar meer. Ik ben vervolgens de opleiding sport en voeding gaan volgen en begon het balletje te rollen. Ik heb mijn baan opgezegd en ben mij verder gaan specialiseren van gewichts en kindercoach tot epigentisch orthemoleculair hormoontherapeut.

Mijn doel is om jou te helpen en uit te zoeken welke voeding en leefstijlbehandelplan voor jou geschikt is. Op basis van een EMB-test, Medivere-test, neuronen en hormoonanalyse kijken we wat je lichaam nodig heeft. Ieder lichaam is anders en heeft een specifiek genenpakketje. Ik vergelijk je lichaam altijd met een auto. Wat gebeurt er met een auto welke op diesel rijdt en waar je vervolgens benzine in doet…deze gaat ontsteken. Hetzelfde geldt ook voor ons lichaam en je hebt er maar 1.

Epigenetisch Orthemoleculair therapeut

Als Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut help ik je om voldoende inzicht te krijgen in de verschillende biochemische processen in je lichaam en waar jouw klachten en symptomen vandaan komen. D.m.v. een EMB test, Bravermantest, hormoonanalyse en of Medivere-testen kijken we verder. Vaak krijg ik cliënten in mijn praktijk die niet verder komen in de reguliere zorg omdat bijvoorbeeld de bloedwaardes prima zijn. Cliënten gaan dan vaak gefrustreerd naar huis omdat ze de klachten blijven houden en met meestal medicatie naar huis worden gestuurd. De oorzaak is hierbij niet opgelost. Ik zet een gerichte interventie ter bevordering van het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam om ziekteprocessen te voorkomen of te herstellen.

Tong diagnostiek

Ook kijk ik regelmatig naar de tong van mijn cliënten. Deze kan vaak ook al veel vertellen over de symptomen en klachten. De observatie van de tong is een van de belangrijkste onderdelen van de Chinese diagnostiek. De tong levert gemakkelijk zichtbare aanwijzingen van het onevenwicht van het lichaam. Verder is de tong zeer betrouwbaar, de tong spreekt altijd de waarheid.

Ademhaling

Het bewust verminderen van de ademhaling door ontspanning, kan bepaalde aandoeningen ( Heb je last van stress of spanning, hyperventilatie, astma, COPD, snurken, slaapapneu, vermoeidheid, darmproblemen, hooikoorts of verkoudheid) verminderen of doen verdwijnen. Veel mensen ademen te veel, te snel of te diep. Het kan dan lastig zijn om de spieren te ontspannen.

Koudetraining

Door de aanraking met het koude water, trekken je spieren en bloedvaten samen. Zo wordt je huid gladder en strakker. Sportprestaties verbeteren: Vaak zie je topsporters een ijsbad nemen na een wedstrijd. Dit heeft het doel om vermoeidheid tegen te gaan en het herstel te bevorderen.

Waar ik voor sta:

Inspiratie om beter voor jezelf en alle hormonen in je lijf te zorgen.

Gezonde recepten die je keer op keer wilt maken.

Mindset shifts die je helpen om wat je leert ook echt toe te passen.

Natuurlijke schoonheidstips die echt werken.

Tools om een levensstijl te creëren die zo goed voelt dat je je afvraagt waarom je niet eerder bent begonnen.

Wat je niet hoeft te verwachten:

Een streng dieet of eet restricties die je onmogelijk vol kunt houden.

Aanbevelingen die ingewikkeld zijn of een fortuin kosten.

Adviezen die al het plezier uit je leven halen, omdat je niet meer mag genieten.

Oordelen omdat je meer uit het leven wilt halen.

Schaamte over wat je eet of doet.

Health Coach Dokkum Klazina coach
Health Coach Dokkum Klazina sporten

vragen?

Voor meer informatie kunt u een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij u thuis
of in mijn praktijk ParkGymDokkum in het Beweegcentrum Dokkum plannen .